Mai au copiii noștri timp să se joace în tihnă?

 

Știți deja despre cât de important e jocul pentru copii – mai ales jocul liber, nestructurat.

 joaca cu papusi antonio juan

Ei bine, azi vă invităm în universul jocului tihnit.

 

De ce povestim IAR despre timpul de joacă?

 

E simplu. Pentru că vorbim despre copii. Iar copilăria ar trebui să fie un timp – în primul rând – al jocului, al voioșiei.

 

Și totuși...

Nu le e destul de agitată viața micuților noștri?

  • Dimineața fuga la grădi sau școală.
  • Apoi școlarii fuga la after-school, dacă nu-l asigură tot școala.
  • Apoi fuga la pictură, dans, tenis, înot, pian sau engleză.
  • Acasă fuga la masă, fuga la teme, poate și fuga la cumpărături (ca să nu rămână singuri).
  • Fuga la somn (!!)

 papusi antonio juan

Toată copilăria lor e-o alergătură. Oare așa ar trebui să fie?

 

Nostalgii...

Îmi amintesc după-amiezile din copilăria mea. Când spre finalul săptămânii, după multă muncă intelectuală petrecută pe scaun, nici să desenez nu-mi mai venea.

Atunci îmi luam prietenii de jucărie în pat și evadam în lumi imaginare. Fie ne apăram regatul de invazia temelor, ori inventam un nou alfabet. Puneam în scenă fie diverse situații de viață care ne frământau, ori povești pe care le reinventam.

Indiferent care era tematica jocului, scopul era evadarea într-o altă lume, prin joacă tihnită.

Nu mă grăbeam să câștig puncte. Nu mă grăbeam să întrec alți jucători. Nu mă grăbeam nici măcar să pun ultima piesă a unui puzzle mai complex.

 

Și atunci, ce e de făcut?

Noi, în echipa MânuțeCreative, ne dedicăm jocului copiilor. De aceea, suntem avocați înflăcărați ai jocului liber, jocului creativ și jocului tihnit.

Selectăm cu mare grijă numai acele jocuri și jucării în care credem cu tărie că pot susține aceste forme de joacă esențiale pentru dezvoltarea copiilor. 

Astăzi vă propunem una dintre soluțiile noastre preferate. 

Jocul cu păpușile este pentru cei mici un antidot la graba de zi cu zi. Este o șansă de a se reconecta cu ei înșiși, de a observa lumea și situațiile sociale din exterior.

Joaca tihnită este dintotdeauna asociată jocului cu păpuși. Iar producătorii păpușilor Antonio Juan au înțeles asta prea bine.

 

Joaca tihnită – așa cum a descris-o echipa Antonio Juan

 

„ Joaca tihnită este o invitație de a descoperi lumea prin joacă, de a-ți deschide ochii, de a trăi fiecare clipă cu bucurie, de a observa oamenii și lumea prin simplitate.

Este întoarcerea la esența noastră.

Este o filosofie de viață și muncă din care iau naștere noile noastre colecții.

Păpușile Antonio Juan sunt rezultatul meșteșugului local de a crea jucării tradiționale, de a înțelege copilăria prin prisma egalității, dezvoltării armonioase și respectului pentru natură. 

Puși în fața unei lumi care aleargă, în care băieții și fetele par a se întrece în a crește mari, în echipa Antonio Juan suntem devotați jocului. Prețuim timpul de joacă și capacitatea copiilor de a se lumina când explorează minunile lumii de zi cu zi.

Alătură-te jocului tihnit!

Păpușile au puterea de a ne reconecta cu copilăria. Folosește această putere pentru a împărtăși timp de calitate cu familia.

Deschide-ți simțurile și descoperă detaliile, materialele și texturile păpușii, pentru a aprecia meșteșugul tradițional.

Ia accesoriile pentru păpuși afară și explorează spectacolul naturii împreună cu copilul și păpușa sa. 

Lasă-ți imaginația să zboare și transformă frumoasele cutii în pătuțuri, dulăpioare, mașini – ai o lume întreagă de posibilități.”

Încheiem prin a vă recomanda cu toată încrederea și dragostea păpușile Antonio Juan, de care ne-am îndrăgostit instant și iremediabil la prima vedere.

 Papusi realiste Antonio Juan

Iar pentru idei suplimentare de joacă, apelați cu nădejde la cei mai buni profesori – copiii