Ursulețul de pluș: mai este el apreciat în era digitală?

 

Ce-ți dorești ca părinte pentru copiii tăi?

  • Să-i vezi zâmbind
  • Să-i știi sănătoși
  • Să-i observi crescând tot mai independenți
  • Să le oferi o educație bună
Nu-i așa? Cu toții ne dorim ce e mai bun pentru puiuții noștri!
Jucăriile de pluș de calitate bifează multe dintre aceste obiective. Nu toate, e drept. Dar sunt multe care răspund acestor nevoi:
  • cele bine lucrate, realizate cu grijă, din materiale premium,
  • cele cu aspect frumos și texturi plăcute,
  • cele testate și certificate ca sigure pentru copii,
  • cele simple, care stimulează joaca activă.

Noi, echipa MânuțeCreative, ne-am propus de la bun început să alegem mereu cele mai potrivite jucării pentru cei mici. De aceea, de fiecare dată când începem un nou parteneriat, ne asigurăm că bifăm toate aceste standarde.
Știm cât de multe provocări întâmpini în creșterea copiilor tăi.

Simțim permanent că trebuie să le oferim cea mai bună alimentație, timp suficient în natură, cele mai bune și frumoase haine, încălțări, cărți și jucării. De fapt, mai puțin înseamnă mai mult.
Aici găsești selecția noastră atentă, de plușuri esențiale, atât pentru băieți, cât și pentru fetițe.
O jucărie de pluș potrivită poate să aducă o mulțime de beneficii copiilor tăi, din bebelușie până chiar la vârstă școlară. Le găsești pe cele mai importante dedesubt.

De ce sunt încă apreciate jucăriile din pluș?


Simplu: pentru că aduc valoare! Da, chiar și azi. Pentru că:
       1. Dezvoltă percepțiile și simțurile.

Texturi, culori, forme, personaje, poate chiar și sunete – cât de multe are de descoperit micul tău explorator! Pentru sugari și antepreșcolari, animăluțele din pluș sunt numai bune de alintat, smotocit, chiar și ronțăit.

       2. Ajută la liniștire.
Pot deveni ajutoare de nădejde în liniștirea celor mici, mai ales la adormire.
Cu cât mai mic e copilul, cu atât va avea nevoie de mai mult ajutor din exterior pentru a depăși frica, durerea, frustrarea, furia, confuzia și toată suita de emoții negative pe care ajunge să le cunoască.


       3. Exersează motricitatea grosieră de la cele mai mici vârste.
Tot pentru bebeluși: e bine să aibă șansa de a apuca lucruri și a le mișca dintr-o parte într-alta. Firește că la 3-6 luni nu-i vom oferi nici mingiuțe ori cuburi din lemn, nici păpuși foarte mari. Însă o jucărie de pluș pentru bebeluși (doudou) poate fi explorată cu succes, în siguranță.


       4. Oferă oportunități sigure de explorare a legilor lumii.
Deja, când încep să umble, micii exploratori observă tot mai bine ce se întâmplă în jurul lor.
„Dacă scap pisicuța, cade pe podea. Dacă arunc iepurașul de pluș în păpușică, o va răsturna.”
Firește, la un an nu va putea verbaliza aceste constatări. Dar prin manipularea jucăriilor, copiii descoperă relația cauză-efect, gravitația și celelalte legi naturale.


       5. Dezvoltă imaginația și creativitatea.
Tot în preajma vârstei de un an încep să rostească primele cuvinte cu sens. Poate ursulețul de pluș nou cumpărat nu spune „Mor-Mor-Mooor”. Dar îi poți arăta chiar tu cum fac urșii, de fiecare dată când vă jucați. Așa va învăța cum fac toate animalele (de pluș) din colecția voastră.
La un moment dat (pe la 2-3 anișori) va începe să creeze mici jocuri de rol adorabile în care personajele sunt tocmai plușurile dragi. „Mor-Mor, eu vleau papa” – „Miaaaau, si eeeeu”


       6. Îmbogățesc vocabularul și inteligența emoțională.
Prin aceste jocuri de rol, copiii își dezvoltă vorbirea, dar și empatia. Poate încep să meargă la creșă. Chiar dacă personalul, locația, programul și toate condițiile ar fi ideale, tot e o despărțire de părinți. Experiența va trezi emoții puternice: entuziasm, frică, nesiguranță, curiozitate, confuzie, neputință, frustrare, mânie...
Sunt emoții cu care se va obișnui treptat, dar vor fi copleșitoare inițial. Când revine acasă, poate fi mai potrivit să vă jucați de-a grădinița cu ursul de pluș și celelalte animăluțe pufoase. Ori cu drăguțele păpuși textile – aici găsești selecția noastră de modele preferate.

Cum devine o jucărie de pluș un aliat al părinților?

Jucăriile de pluș pot ajunge buni prieteni ai celor mici și în același timp ajutoare de nădejde pentru părinți.

Pentru sugari, e nevoie de un pic de răbdare și consecvență până îi obișnuim cu jucăria de alint. Aceasta se numește doudou și e destinată (auto)liniștirii celor mici. Este o jucărie de pluș special concepută pentru bebeluși, certificată după cele mai riguroase standarde de calitate și siguranță. Simpla noastră încântare și îmbrățișare a jucăriei iepuraș de pluș e suficientă pentru ca și ei să-l îndrăgească imediat.

Acum, spune-ne tu: care e jucăria de pluș preferată a copiilor tăi?